Fotoalbum 2018

Dit is de index naar alle albums van 2018.

Klik op de foto om de hele reportage te zien.

5D M0252S

3 maart 2018

SPECTAKELCONCERT.

De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie bracht op zaterdag 3 maart in de Stadsschouwburg van Mechelen een spetterend concert, dat de naam SPEKTAKELCONCERT kreeg. Onder leiding van dirigent Bart Van Buggenhout en tweede dirigent Luc Hermans, nam de politieharmonie het publiek op sleeptouw, aanvankelijk met statige stap- en marchemuziek geassisteerd door het trommelkorps onder leiding van Wim De Cat, om met spectaculaire muzikale switches uiteindelijk datzelfde publiek te porren en te betrekken in hun fantastisch muzikale show.


20180508 5D M02691S

8 mei 2018

V-Dag Mechelen.

Herdenking Victory in Europe Day en overwinningsdag waarop Duitsland op 8 mei 1945 officieel capituleerde.

Plechtigheid ter gelegenheid V-dag, de overwinning van WOII en tevens Bevrijdingsdag. De plechtigheid werd gehouden aan het monument van de politieke gevangenen aan de Van Benedenlaan. Er was een bloemenhulde die door de Politieharmonie Mechelen onder leiding van Bart Van Buggenhout muzikaal werd ondersteund. Achteraf ging de muziekkapel van de Mechelse Politie richting centrum voor andere plechtigheden in de stad.


5D M04098

21 juli 2018

Nationale Feestdag.

Zelfs op deze bloedhete Nationale Feestdag, was op 21 juli 2018 de Politieharmonie Mechelen paraat in vol ornaat uitgedost (warm kostuum). Ondanks de zweterige en tropische omstandigheden werd de muzikale prestatie tijdens de officiële plechtigheid door de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie o.l.v. Bart Van Buggenhout aan het Monument der Gesneuvelden op het Sint-Romboutskerkhof en het wandelconcert naar het stadhuis met veel enthousiasme onthaald. Proficiat dirigent en muzikanten. Respect, maar ook aan alle deelnemers van deze herdenking en viering.


5D M04454S

26 augustus 2018

Maanrock Klassiek Mechelen.

De Politieharmonie Mechelen was mede met andere HAFABRA-verenigingen de blikvanger op het klassiek podium op het binnenpleintje van Hof van Busleyden aan de Merodestraat.


5D M04704S

1 september 2018

Bevrijding Mechelen.

Op de Grote Markt te Mechelen brachten de Politieharmonie Mechelen onder leiding van Bart Van Buggenhout en de FRENCH CAPTAIN ( André Lafère) op 1 september 2018 een klein beetje feeststemming ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding van Mechelen. Het is echter bedenkelijk dat zoveel mensen komen vragen "Wat is hier aan 't gebeuren?". Weinigen blijken te weten dat België in september 1944 bevrijd is. In Mechelen gebeurde de herdenking dit jaar op 1 september i.p.v. 4 september.


5D M06488

1 november 2018

Dodenhulde Mechelen.

Op woensdag 1 november herdacht men op de stedelijke begraafplaats de overledenen tijdens de jaarlijkse dodenhulde. Samengekomen aan de Ziekenbeemden vertrok de stoet genodigden onder treurmuziek gespeeld door de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie naar de graven van de gesneuvelden op het kerkhof, waar de vlaggen werden gehesen. Benny Verschueren speelde “Te Velde” en “Last Post” en de harmonie onder leiding van Bart Van Buggenhout speelden de hymnes bij het hijsen van de geallieerde vlaggen.


5D M06707S

11 november 2018

Wapenstilstand Mechelen.

Op zondag 11 november vond om 10.30u het Te Deum plaats in de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen. Achteraf was er buiten een bloemenhulde.

De bloemenhulde ter gelegenheid van Wapenstilstand, nu 100 jaar geleden, werd ingezet met een toespraak door Bart De Nijn, gevolg door een optreden van een zangkoor.< br\>De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie onder leiding van hun dirigent Bart Van Buggenhout ondersteunde naar jaarlijkse gewoonte de herdenking en bloemenhulde. Benny Verschueren speelde ‘Te VELDE’ en ‘LAST POST’. De bloemenhulde werd bijgewoond door Marc Hendrickx(N-VA), Chris Backx(Open VLD), Marina De Bie (GROEN), Bart De Nijn (CD&V) en afvaardigingen van het leger, politie, gerechtelijke macht, vredesbewegingen en oud-strijders, bijgestaan door de scouts.

Na de bloemenhulde aan het Monument der Gesneuvelden op het Sint-Romboutskerkhof, werden de genodigden met muziek door de Politieharmonie Mechelen o.l.v. dirigent Bart Van Buggenhout begeleid naar het stadhuis voor een receptie in de Keldermanszaal.