Fotoalbum 2020

Dit is de index naar alle albums van 2020

Klik op de foto om de hele reportage te zien.

5D M12076d

15 februari 2020

Nostalgic Evergreens.

Onvergetelijke melodieën gebracht door de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie o.l.v. Bart Van Buggenhout en solisten Tom Robyns, Sarah Liers, Luc Hermans en Natasja Mariën. Een gevulde avond prachtige muziek, knap gebracht en met als toetje een grappige dirigent en een meezingend publiek

5D M13687d

21 juli 2020

Nationale Feestag tijdens Corona.

Net zoals alle andere jaren werd in Mechelen op 21 juli 2020 de Nationale Feestdag herdacht. In 1831 legde Leopold I als eerste koning der Belgen de eed af op de Belgische grondwet.

In Coronatijden is er niet echt sprake van feesten. De Politieharmonie stapte op cadans van de trom en met mondmaskers naar de Wollenmarkt.

Een hele speciale herdenking. Corona verandert de gewoontes. Voor het eerst in jaren eindigde het Te Deum op tijd. Geen doedelzakspelers, wel vlaggen, oud-strijders en de scouts.

Na het Te Deum was er de jaarlijkse traditionele bloemenhulde aan het Monument der Gesneuvelden op het Sint-Romboutskerkhof, met onder andere Eddy Bevers, burgemeester van Willebroek en Politiecollege Mechelen-Willebroek.

De Muziekkapel van de Mechelse Politie o.l.v. Bart Van Buggenhout verleende in kleinere bezetting haar muzikale medewerking tijdens de bloemenhulde. Eerst brachten zij de mars “De Groene Mutsen”. Benny Verschuren speelde er de trompetsignalen “Te velde” en de “Last Post. Daarna weerklonk de Vlaamse Leeuw en de Brabançonne Na de plechtigheid werden de deelnemers bedankt door Schepen Marina De Bie, weliswaar zonder handjes te schudden. Daarna speelde de harmonie nog de mars van de Militaire School, wat door het aanwezige publiek met luid applaus geapprecieerd werd.

Geen begeleide optocht naar het stadhuis en geen receptie noch toespraken. Toch speelde de harmonie al stappend nog “Prager Musikanten”.

Op de Grote Markt aangekomen, stelde de harmonie zich daar centraal op. Met het publiek op verschillende tientallen meters afstand, verraste de muziekkapel de menigte met een extra mars “President Jean” en zo was het in Mechelen toch nog even een beetje feest.

Proficiat dirigent en muzikanten en dank u wel.

5D M13874d

4 september 2020

Bevrijding Mechelen.

Het is oorlog, oorlog tegen een onzichtbare corona-vijand. Een oorlogstijd waar iedereen moet dekking zoeken achter mondmaskers en verstoppertje spelen.
En toch, werd op 4 september 2020 in beperkte kring en in aanwezigheid van burgemeester Alexander Vandersmissen en schepen Marina De Bie de bevrijding van Mechelen, nu 76 jaar geleden, herdacht op de Grote Markt. In tijden waar specialisten zeggen dat live muziek en cultuur de grootste bron van besmetting is, gaf de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie o.l.v. Bart Van Buggenhout kleur en hoop op deze korte plechtigheid, maar vooral hoop voor het volk.
Zoals gewoonlijk startte de plechtigheid met tromgeroffel door Wim De Cat en nam Benny Verschueren de signalen Te Velde en Last Post voor zijn rekening.

Proficiat dirigent en muzikanten.


 
Wegens de Coronapandemie werden in 2020 verschillende evenmenten afgelast.