Fotoalbum 2013

Dit is de index naar alle albums van 2013.
Klik op een foto om alle foto's te zien.

40D 33404d

15 februari 2013

Valentijnsconcert

Valentijnsconcert door de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie in de Stadsschouwburg te Mechelen.

 

40D 33442d

17 februari 2013

Dag van de Oud-strijder Mechelen

Op 17 februari 2013 speelde de Kon. Muziekkapel van de Mechelse Politie op het Sint-Romboutskerkhof tijdens de bloemenhulde voor “De dag van de oud-strijders”. Benny Verschueren blies “Ten Velde” en de “Last Post”. De harmonie onder leiding van Bart Van Buggenhout speelde de mars “Groene mutsen” , “Marche der Mechelse Politie” en de “Brabançonne”. Na de huldiging marcheerde de muziekkapel naar de Grote Markt en speelde de mars “Het 1ste Grenadiers Regiment”.

 

40D 37665d

8 mei 2013

V-dag Mechelen.

Op woensdag 8 mei werd in Mechelen naar jaarlijkse gewoonte V-dag, de bevrijdingsdag van de Tweede Wereldoorlog, herdacht. Er waren plechtigheden aan het Monument van de politieke gevangenen op de Van Benedenlaan, het Monument der Gesneuvelden op het Sint-Romboutskerkhof en op de Grote Markt. De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie speelde “Te Velde”, “Last Post” en de nationale hymnen bij het hijsen van de vlaggen van Groot-Brittannië, U.S.A., Russische Federatie, Frankrijk, Vlaanderen en België.

 

40D 38257d

25 mei 2013

Huldiging Verzetslieden en Politieke Gevangenen te Mechelen.

Op 25 mei 2013 was er in het politiecommissariaat van Mechelen een herdenkingsplechtigheid gehouden voor alle collega's die tijdens de Tweede Wereldoorlog bij het verzet waren, of politiek gevangen werden genomen. Nadien volgde een bloemenhulde aan de gedenksteen in het commissariaat waar Benny Verschueren, als afvaardiging van de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie, de hulde muzikaal ondersteunde.

 

40D 39711

21 juli 2013

Nationale Feestdag

Op 21 juli 2013 vond de jaarlijkse plechtigheid voor de nationale feestdag. Onder muzikale begeleiding van de Politieharmonie gingen de personaliteiten en genodigden in mars van het stadhuis naar de Sint-Romboutskathedraal voor het Te Deum. Daarna was er een bloemenhulde aan het monument der Gesneuvelden op het Sint-Romboutskerkhof. De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie ondersteunde eveneens deze plechtigheid met Tromgeroffel, Geef acht, Last post, Vlaamse Leeuw en het Vaderlandse Lied.

 

40D 41371

4 september 2013

Bevrijding Mechelen.

Eerst werden drie kanonschoten afgevuurd. Daarna speelde de politieharmonie de hymnen bij het hijsen van de vlaggen van USA, Groot-Brittannië, Frankrijk, Russische Federatie, Vlaamse Leeuw en België.

 

40D 42653

6 oktober 2013

Politieharmonie op de Kinderkankerdag.

Op 6 oktober 2013 op de Nationale Kinderkankerdag te Planckendael verwelkomt de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse politie de jonge kankerpatiëntjes en hun gezin.

 

40D 43454d

1 november 2013

Dodenhulde.

De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie verzamelde op 1 november 2013 aan de stedelijke begraafplaats Ziekenbeemden om daar de genodigden en vaderlandslievende verenigingen naar het kerkhof met treurmuziek te begeleiden. Onder trommelgeroffel en het spelen van “Ten Velde” en “Last Post”, vertolkt door Benny Verschueren, werd een bloemenhulde gebracht door het stadsbestuur en het Koninklijk Verbond van Oud¬ strijders, waarbij hun voorzitter een kort gedicht proclameerde met daarna doedelzakmuziek . De harmonie speelde de hymnen tijdens het hijsen van de respectievelijke vlaggen van Engeland, USA, Russische Federatie, Frankrijk, Vlaamse Leeuw en België.

 

40D 43692d

11 november 2013

Wapenstilstand - Mechelen.

Op 11 november 2013 werd zoals gewoonlijk aan het monument der gesneuvelden een bloemenhulde gehouden. De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie, onder leiding van Bart Van Buggenhout , zorgde voor de muzikale ondersteuning aan deze herdenking. Later stapten de oud-strijders en genodigden onder muzikale begeleiding naar de Grote Markt en het stadhuis.