Fotoalbum 2014

Dit is de index naar alle albums van 2014.
Klik op een foto om alle foto's hiervan te zien.

 

40D 33467d

16 februari 2014

Dag van de Oud-strijders

Op 16 februari speelde de Politieharmonie op het St-Romboutskerkhof tijdens de bloemenhulde voor “De dag van de oud-strijders”. Benny Verschueren vertolkte op Cornet “Ten Velde” en de “Last Post”. De harmonie onder leiding van Bart Van Buggenhout speelde verschillende marsen, “De Vlaamse Leeuw” en de “Brabançonne”. Het publiek gaf achteraf een daverend applaus.

 

40D 45970

22 februari 2014

Pop & Classic Revival Concert

De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie bracht op 22 februari 2014 in de Stadsschouwburg te Mechelen hun “Pop & Classic Revival Concert”. Onder leiding van dirigent Bart Van Buggenhout en bijgestaan door onderdirigent Luc Hermans, bracht de Politieharmonie een uitgebreid maar gevarieerd programma, gaande van een ouverture naar mars, Franse chansons tot Barry Ryan. De muziekkapel mocht felicitaties ontvangen voor “Het beste concert dat de Politieharmonie ooit gebracht heeft”

 

40D 47482d

29 februari 2014

The Music Boat - Verjaardag Anneke

The Music Boat - Verjaardag Anneke

De koninklijke Muziekvereniging Bonheiden, De Politieharmonie van Mechelen en De Koninklijke Harmonie Musina brachten ambiance op de „Music Boat” van Temse aan de Wilfordkaai naar Dendermonde en terug. Er was een buffet en tenslotte werd er boven op het buitendek plezierige muziek gespeeld.

 

40D 48468

3 mei 2014

KOM op tegen KANKER

Twee teams van de lokale politie Mechelen hebben tijdens het Hemelvaartweekend van 29 mei tot 1 juni 2014 deelgenomen aan de happening om de stichting Kom op tegen Kanker te steunen. Onze Muzikante An Jacobs, heeft zoals het vorige  jaar meegefietst. Het startgeld voor deze teams is € 10.000. Om dit geld te verzamelen organiseerde An met haar teams enkele activiteiten. Op 3 mei 2014, heeft de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie haar steentje bijdragen door in de zaal "De Brug" (Libertus Mechelen) om 20u00 een benefietconcert te geven, waarbij de integrale inkomsten naar Kom op tegen Kanker gingen.

 

40D 48481

8 mei 2014

V-dag Mechelen

Op 8 mei was er in Mechelen veel belangstelling bij de plechtigheden tgv V-dag, de Bevrijdingsdag van de Tweede Wereldoorlog. De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie heeft naar jaarlijkse gewoonte deze herdenkingsplechtigheid muzikaal ondersteund. Er waren plechtigheden met bloemenhulde aan het Monument van de politieke gevangenen aan Van Benedenlaan, het Monument der Gesneuvelden op het Sint-Romboutskerkhof waarbij in aanwezigheid van afgevaardigden van onder meer oudstrijdersverenigingen, het stadsbestuur en ook heel veel Mechelse schoolkinderen het volkslied gespeeld werd. Benny Verschueren bracht op cornet Te Velde en de Last Post. De politieharmonie speelde tot slot op de grote Markt de nationale hymnen bij het hijsen van de vlaggen van Groot-Brittannië, U.S.A., Russische Federatie, Frankrijk, Vlaanderen en België.

 

40D 48961

2 juni 2014

Opening beiaardconcerten 2014 Mechelen

Om 19.30 uur verwelkomde Erik Vekemans, voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor Toren en Beiaard “Jef Denyn” vzw., enkele tientallen aanhoorders. Geert Clerbout vertelde daarna gedurende ruim een uur wat er gebeurde en ook niet gebeurde in Mechelen tijdens de Eerste Wereldoorlog, voornamelijk met betrekking tot de beiaard. Vervolgens bracht Bart Van Buggenhout, dirigent van de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie, de 'Last Post'. Rond 20.30 uur verschoof de aandacht naar de muziek uit onze Mechelse beiaard. Stadsbeiaardier Eddy Mariën bracht werken van de twee oorlogsvluchtelingen, Jef Rottiers en Jef Denyn.

 

40D 49625d

21 juni 2014

Openklasdag Conservatorium in samenerking met de Politieharmonie Mechelen

Op 21 juni t.g.v. de “Openklasdag” was de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie  uit-genodigd in het stedelijk conservatorium Mechelen, voor een concert op het openluchtpodium in de binnentuin. Tijdens zijn toespraak benadrukte directeur Tom Van den Eynde, het belang van de toenadering en samenwerking tussen het conservatorium met Mechelse muziekverenigingen, om onze jeugd te informeren,  inspireren en motiveren, en zo de weg te effenen richting sociaal en culturele verenigingen. Daarna bracht de politieharmonie, onder deskundige leiding van Bart Van Buggen-hout, een afwisselend maar vooral pittig concert, dat zeer in de smaak viel van het talrijk aanwezige publiek.

 

40D 52604d

21 juli 2014

Nationale Feestdag Mechelen

Op 21 juli 2014 vond de jaarlijkse plechtigheid voor de nationale feestdag plaats met voorzitter-gemeenteraad Chris Backx (N-VA), de schepenen Walter Schroons (CD&V) en Marina De Bie (Groen) ,en gemeenteraadsleden, evenals afvaardigingen van onder meer justitie, politie, brandweer, scouts en verschillende oud-strijdersverenigingen. Onder muzikale begeleiding van de Politieharmonie onder leiding van dirigent Bart Van Buggenhout gingen de personaliteiten en genodigden in mars van het stadhuis naar de Sint-Romboutskathedraal voor het Te Deum om 11u. Een half uur later was er onder ruime belangstelling een bloemenhulde aan het monument der Gesneuvelden op het Sint-Romboutskerkhof. De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie ondersteunde eveneens deze plechtigheid met Tromgeroffel, Geef acht, Last post, Vlaamse Leeuw en het Vaderlandse Lied. Met marsmuziek ging het gezelschap daarna terug richting Grote Markt en het Stadhuis, waar Eerste schepen Walter Schroons de genodigden toesprak tijdens de receptie.

 

20140823 paul duffi

23 augustus 2014

Speciaal concert met Paul Duffy

Paul Duffy (uk) verovert muzikale harten in Mechelen< br/>Paul Duffy uit Liverpool (uk), op internationaal Europees tournee ter promotie van zijn eerste CD “Only just - Paul Duffy - Begun”, was zaterdagavond te gast bij de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie. De Politieharmonie bracht in de zaal “De Brug” een fantastisch concert. Veel Mechelaars, waaronder Marina De Bie (Groen) en hoofdpolitiecommissaris Yves Bogaerts, waren ook speciaal gekomen voor de internationale artiest en muziekwonder Paul Duffy die ook geprogrammeerd stond. Dirigent Bart Van Buggenhout wist vriend Paul te overhalen om ook in Mechelen op te treden. Paul Duffy trad dit weekend ook op in Oostende en Merchtem, waar verschillende honderden toeschouwers zijn show bijwoonden. Muisstil in de zaal, vol verwonderde en geïmpressioneerde toeschouwers, wanneer Paul Duffy op trombone een demonstratie gaf waarbij hij gelijktijdig twee noten speelt op trombone, wat quasi onmogelijk is op een monochrome instrument. Met zijn loops-machine vertrekkende met enkel vocale ritmische klanken, en opbouwend met verschillende passages op trombone, trompet en piano, soms tegelijkertijd en daarbovenop zang, bracht solist Paul Duffy een hele band tot leven. Later speelde Paul, voor de gelegenheid in politie-uniform, enkele muziekwerken mee met de Politieharmonie.< br/>Felicitaties voor gastsoliste Katleen Sedeyn, docent aan conservatorium Mechelen, die feilloos Paul Duffy begeleidde op piano in ‘Nobody Does It Better’.< br/>Na het concert was het lang aanschuiven om Paul Duffy persoonlijk te ontmoeten en zijn CD te laten signeren.

 

40D 56899d

4 september 2014

Mechelen zeventig jaar geleden bevrijd tijdens WOII

70 jaar bevrijding Mechelen werd plechtig herdacht op de Grote Markt te Mechelen. In de namiddag reden historische legervoertuigen rond in de stad en was er een mobiel kamp opgesteld door de West-Vlaamse 2nd War Friends met leden over het hele land en de WWWII Living History & Remembrance Group uit Hombeek. Er was een delegatie uit Polen en mevr. Marie-Louise Van Deyck uit Mechelen liet hun en ook burgemeester Bart Somers (O-VLD) en een foto zien, waar zij als klein 7 jarig meisje door politieagent Rik Jacobs op een tank van de bevrijders was gehesen. Op de plechtigheid was het  stadsbestuur vertegenwoordigd door burgemeester Bart Somers, eerste schepen Marc Hendrickx (NV-A), schepenen Frank Nobels (M+) en Marina De Bie (Groen). Een delegatie van het Belgische leger, oud-scouts, leden van verzetsorganisaties en oud-strijdersverenigingen woonden deze herdenking bij. Burgemeester Somers sprak dankwoorden uit en herinnerde aan de vele verzetslieden, Belgische en geallieerde soldaten, en allen die gevochten en geijverd hadden voor ONZE VRIJHEID. Na de toespraken onthulde burgemeester Bart Somers een gedenkplaat 23rd Hussars regiment, die later op het Sint-Romboutskerkhof zal geplaatst worden. Tot slot speelde de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie, onder leiding van dirigent Bart Van Buggenhout, de hymnes bij het hijsen van de vlaggen van Canada, Polen, Groot-Brittannië, USA, Vlaamse Leeuw en België.
 Aan de genodigden werd achteraf een receptie aangeboden op het stadhuis in de Keldermanszaal

 

40D 57121d

14 september 2014

Het Mechelse Gildejuweel en klokkenwerpen.

Op zondag 14 september 2014 ging voor de vijfde keer het  Mechelse Gildejuweel door. De Mechelse Kolveniersgilde en de stad Mechelen organiseerden de gilde-optocht, demonstraties vendelen, trommelen, gildedansen en het klokkenwerpen.
Aan de optocht namen gildes deel vanuit België, Nederland en Duitsland. Als afsluiting van de optocht kon je enkele figuren/onderdelen van de Mechelse Ommegang bewonderen: de rederijkerswagens, Opsignoorke en zijn gooiers en de nieuwe kinderreuzen Noa en Amir. Later kon men nog grabbelen naar kleine klokjes met prijzen tijdens het jaarlijks klokkenwerpen.

 

40D 62566d

1 november 2014

Met zonnecrème naar ‘t kerkhof.

Met een stralende hemel, in een zonovergoten kerkhof, en op de warmste 1 november van de laatste 100 jaren, heeft de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie mee eer betoond en de bloemenhulde op het kerkhof van Mechelen muzikaal ondersteund.
De muziekkapel, vaderlandslievende verenigingen, scouts, genodigden en een afvaardiging van het stadsbestuur, waaronder Chris Backx (N-VA) verzamelden aan de stedelijke begraafplaats Ziekebeemden, om daarna in stoet en met treurmuziek van Chopin naar het Heldenmonument te stappen. Daar blies Benny Verschueren op cornet “Ten Velde” en “Last Post” , terwijl aan het monument bloemen werden neergelegd en Adolf De Vos - Voorzitter Koninklijk Verbond der Kringen van Oud-strijders - een kort gedicht proclameerde met daarna doedelzakmuziek. Tenslotte speelde de harmonie o.l.v. dirigent Bart Van Buggenhout de hymnen tijdens het hijsen van de vlaggen respectievelijk van Engeland, USA, Russische Federatie, Frankrijk, Vlaamse Leeuw en België.

 

40D 63583d

11 november 2014

Wapenstilstand.

Zoals gewoonlijk werd aan het monument der gesneuvelden een bloemenhulde gehouden. De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie, onder leiding van Bart Van Buggenhout , zorgde voor de muzikale ondersteuning aan deze herdenking. Later stapten de oud-strijders en genodigden onder muzikale begeleiding naar de Grote Markt en het stadhuis.