Fotoalbum 2016

Dit is de index naar alle albums van 2016.
Klik op een foto om alle foto's hiervan te zien.

 

40D 77574d

25 februari 2016

Repetitie jubileumconcert.

Repetitie van de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie samen met Günther Neefs in zaal De Brug te Mechelen. Het ziet er goed uit en het klinkt formidabel. Het zal een fantastisch jubileumconcert worden op vrijdag 4 maart in de Stadsschouwburg te Mechelen.

 

40D 77840d

4 maart 2016

Jubileumconcert 70 jaar politieharmonie.

Zeventig jaar geleden werd de politieharmonie in Mechelen opgericht. Reden te meer om ervan een spectaculaire jubileumavond samen met Günther Neefs te maken. In het eerste swingende programmadeel vertolkte soliste Danitsja Liekens op sax alto met verve “Broken Vow”. Later kon men genieten van “Sugar Blues” prachtig gebracht door solist Benny Verschuren op cornet en van “Make It Mine” door solist Luc Hermans op tuba. In het tweede deel was het swingen tot de tweede macht. Het voelde als een thuismatch met veel lokale supporters voor een schitterende Günther Neefs en een fantastische politieharmonie. Het hek ging van de dam toen Günther enkele dames naar het podium lokte. Toen echter een deel van het publiek de naam van Mia Cools gescandeerde werd zij ook ten tonele gevraagd. Een voor een moesten de dames meezingen met “Sexbomb” en uiteindelijk werd Mia verkozen als the VOICE, niet zo zeer voor haar zangtalent, maar vooral voor haar act. Ter bekroning zong Günther voor haar nog enkele zinnen van “MIA” van Gorki.
Een hele dikke proficiat aan alle muzikanten en zangers van de avond. Het was formidastisch plezant.

 

40D 82882dS

21 juli 2016

Nationale Feestag.

21 juli 2016 een loeihete dag op de Nationale Feestdag. Zoals gewoonlijk was de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie paraat met col, cravate en volledig uniform zelfs bij deze hoge temperaturen. In Brussel zou DOVO opgeroepen worden omdat het verdacht is in warme donkere kledij nu op straat te komen. Bij hen waren er echter geen draadjes of plaatjes te bespeuren.
Op het Sint-Romboutskerkhof werd een bloemenhulde gehouden in aanwezigheid van schepenen Walter Schroons en Marina De Bie en burgemeester Eddy Bevers van Willebroek.

 

40D 83422d

28 augustus 2016

Maanrock Klassiek.

Een fantastische muziekkapel van de Mechelse Politie en een fantastisch publiek dat mee betrokken werd door dirigent Bart Van Buggenhout tijdens hun slotconcert van Maanrock Klassiek te Mechelen.

 

40D 83803d

4 september 2016

Bevrijding Mechelen..

Historische legervoertuigen reden op en af de Grote Markt te Mechelen en konden daar ook bewonderd worden. Op de kiosk kon je een concert bijwonen van de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie onder leiding van dirigent Bart Van Buggenhout, afgewisseld met zang door Tina Grace (Jonkers) die gekende populaire liederen uit de oorlogsjaren vertolkte. De bevrijding van Mechelen werd er gevierd en afgesloten met een plechtigheid aan het stadhuis en het hijsen van de vlaggen.

 

40D 83844d

11 september 2016

Gildejuweel Mechelen.

In de Dijlestad had op zondag 11 september het 6de Mechelse Gildejuweel plaats met schuttersgilden uit België, Duitsland en Nederland. De stoet werd voorafgegaan door de Mechelse Belleman Swa en de Muziekkapel van de Mechelse Politie.

 

40D 84809d

29 oktober 2016

70 jaar Politieharmonie.

Zeventig jaar geleden stapte de politieharmonie van Mechelen voor het eerst door de Mechelse straten. Vandaag was dat onder grote belangstelling ook het geval. Onder een prachtige zon verzamelde de harmonie op de Grote Markt voor een korte muzikale optocht door het centrum en met marsmuziek waaronder: Over en Out, President Jean, Prager Muzikanten, Marche van de Groene Mutsen, maar vooral de marche der Mechelse Politie. Op het binnenplein van het stadhuis werd de jarige harmonie opgewacht door Willebroeks burgemeester Eddy Bevers (N-VA), Schepen Björn Siffer (Groen), korpschef Yves Bogaerts en verschillende sympathisanten. Na de groepsfoto was er een plechtigheid in de Keldermanszaal, waar enkele verdienstelijke muzikanten eretekens kregen opgespeld: Willy Verelst (45 j), Ghislain Herman (35 j), Ward Schoeters en Ann Tuyaerts (25 j), Benny Verschueren, Guido Tijskens, Annie Vervloesem en Luc Hermans (15 j). Voor het stadhuis speelde de harmonie o.l.v. haar dirigent Bart Van Buggenhout nog enkele marchen en was er veel applaus vanwege het talrijk opgekomen publiek. Veel Mechelaars waren vandaag fier dat zij in hun stad nog een politieharmonie hebben. Nu op naar 2021.


40D 84985d

1 november 2016

Dodenhulde Mechelen.

Op deze prachtige 1 november kwamen veel mensen naar de graven van hun familieleden. Op de begraafplaats van Mechelen werd naar jaarlijkse gewoonte een bloemenhulde gehouden en was er treurmuziek. De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie speelde de nationale hymnes bij het hijsen van de vlaggen.


40D 85268d

11 november 2016

Wapenstilstand.

De Politieharmonie stond aan het monument van de gesneuvelden  zo’n 20 minuten te wachten in de kou en onder een ijzige wind. In die omstandigheden worden de instrumenten vlug te koud en is het een huzarenstuk om mooie muziek te spelen, maar de harmonie onder leiding van hun dirigent Bart Van Buggenhout slaagde daar schitterend in. Met vertraging kwamen de genodigden uit de Sint-Romboutskathedraal om over te gaan tot de bloemenhulde door onder meer het stadsbestuur met Schepenen Walter Schroons (CD&V) en Chris Backx (N-VA), afvaardiging van leger, politie, gerechtelijke macht, vredesbewegingen en oud-strijders, bijgestaan door de scouts van Thila Coloma. Het trommelkorps onder leiding van Wim De Cat, maar zeker Benny Verschueren die de solo’s met onder andere LAST POST speelde verdienen een waardige vermelding. Daarna werden de genodigden met de marche der Mechelse Politie en de Groene mutsen muzikaal begeleid naar het stadhuis.