Fotoalbum 2017

Dit is de index naar alle albums van 2017.

Klik op de foto om de hele reportage te zien.

 

40D 86590d

8 januari 2017

175 jaar Conservatorium Mechelen.

De trommelaars van de Politieharmonie vormden een erehaag aan de stadsschouwburg, waar zij de genodigden van 175 jaar Conservatorium Mechelen feestelijk verwelkomden. Daarna ging het onder muzikale begeleiding richting Grote Markt. Na de toespraak van burgemeester Bart Somers en directeur Tom Van den Eynde kon men op de Grote Markt nog genieten van het Feestspektakel “Waakvlammetje”.


40D 88371dS

18 februari 2017

Sing Along Concert.

Feest in de stadsschouwburg, dat was er op 18 februari te beleven in Mechelen. De Koninklijke muziekkapel van de Mechelse Politie bracht hoogstaande muziek en hier en daar een komische noot. Uit het verre oosten kon men gastsolist Christofelus Djingel Djangel strikken. Deze wereldberoemde triangelvirtuoos kwam op het podium met zijn heel grote muziekkoffer. Daarin zijn triangel-delux en een meterslange partituur, met veel, heel veel rusten en een finale noot. Spijtig dat de vermoeide solist moest wakker gemaakt worden door Anneke Tuyaerts. Het mocht echter niet baten, de ondertussen in slaap gevallen virtuoos miste grandioos zijn laatste noot.

In het laatste nummer van het eerste deel speelde de harmonie met “Auf Der Jagd” de pannen van het dak terwijl Robby De Jager met grof geschut schoot.

In het eerste deel van het concert, kom men genieten van heerlijke muziek dat als volgt kan geresumeerd worden: Met een Olympische spirit danste King Kong als een Godfather de Argentijnse Tango in Antoni’s nieuwe wereld en werd daarna thuis gebracht als in de favoriete opera “Auf der Jagd”.

In het tweede deel van het “Sing Along Concert” kwam de zaal los en mochten zij meezingen met “Los Bomberos de la Luna”. De Politieharmonie onder leiding van Bart Van Buggenhout ontpopte zich dan als een waar showorkest. De twee heren en twee dames van de zanggroep brachten onder begeleiding van de harmonie fameuze ambiance in de zaal. Een polonaise flaneerde langsheen de zetels en tot op het podium en natuurlijk danste ons Mia gezwind mee. Als het feest is, moet ge voluit feesten was het motto. Proficiat aan zangers, muzikanten, dirigenten Bart en Luc en het bestuur voor deze mooie organisatie. Uiteindelijk werden nog dankwoorden uitgesproken en presentjes gegeven. Tot zijn eigen verbazing, want dat stond niet in zijn scenario, werd voorzitter Ghislain Herman geëerd. Ghislain is dit jaar 25 jaar voorzitter van de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie, waarvoor proficiat en dank u wel.

Een fantastische avond. Bekijk vooral de beelden van het enthousiaste publiek. Dat spreekt boekdelen. Proficiat aan allen die van dit een concert een echt feest maakten.


40D 91625dS

21 juli 2017

Nationale Feestdag.

Optocht.

In een zonovergoten Mechelen werd in de morgen na het Te Deum in de kathedraal de Nationale Feestdag ingezet met een plechtigheid aan het Monument der Gesneuvelden, muzikaal ondersteund door de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie onder leiding van hun dirigent Bart Van Buggenhout. Het stadsbestuur was vertegenwoordigd door schepenen Marina De Bie (GROEN) en Christiaan Backx (N-VA). Ook de sympathieke burgemeester van Willebroek Eddy Bevers (N-VA), nam deel aan de plechtigheid. Traditioneel volgde de bloemenhulde door het stadsbestuur, de plaatscommandant, Pantsercavalerieschool, Departement Administratie, Verbond van Oudstrijders en Gelijkgestelden, andere al dan niet aangesloten verenigingen. Geef acht en de Last Post werd vertolkt door solist Benny Verschueren. Achteraf gingen de genodigden voorafgegaan door de muziekkapel in stoet richting Grote Markt en stadhuis waar zij ontvangen werden voor de toespraak en receptie in de Keldermanszaal.

 
40D 91707dS

Bloemenhulde.

 
40D 91767dS

Wandelconcert.


40D 92931dS

28 augustus 2017

Maanrock Klassiek Mechelen.

Enkele harmonies, fanfares en brassbands uit Mechelen, traden op in het gezellige Hof van Busleyden op het Klassiek Podium tijdens Maanrock. Als allerlaatste kwam de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie aan beurt. Het eerste deel nam onderdirigent Luc Hermans voor zijn rekening. Als het al begon te donkeren nam dirigent Bart Van Buggenhout het dirigeerstokje over. Het concert van de politieharmonie werd traditiegetrouw afgesloten met de Brabançonne.


40D 93112dS

4 september 2017

Bevrijding Mechelen.

Optreden op de kiosk door de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie o.l.v. Bart Van Buggenhout, en zang door Tina Grace & The French Captain op de Grote Markt te Mechelen. Daarna was er een officiële herdenking met een hulde onder begeleiding van de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie. Zij brachten het Te Velde (trompetsignaal als muzikaal eerbetoon aan hogere autoriteiten en de Last Post beiden vertolkt door Benny Verschueren, en vervolgens speelde de harmonie de hymnes bij het hijsen van de vlaggen van de geallieerde landen.