luc hermans 42691Onze onderkapelmeester

Onderkapelmeester Luc Hermans, geboren op 26 januari 1969, woonachtig te Heist op den Berg (Hallaar) en beroepshalve aan de slag als architect, is een musicus in hart en nieren met vele kwaliteiten.

Op 7-jarige leeftijd startte Luc met het beoefenen van de muziek in de dorpsfanfare de Berthoutzonen te Hallaar. Vanaf dat ogenblik heeft de microbe voor muziek hem flink te pakken en was hij steeds bezig zich verder te vervolmaken en te ontplooien via verschillende muzikale, academische opleidingen bij o.a.: Walter Van Hoof, Ronny Roodhoofd, Stefan Maes, Johan Van Iseghem, met als doel de Euphonium, Baritone, Bas sib en Trombone zo goed mogelijk te bespelen.


Luc is momenteel spelend lid van verschillende muziekverenigingen in de omgeving o.m.:

Eendracht Maakt Macht te Hulshout, De Vrije Eendracht te Itegem, Tirolerorkest te Olen, Koninklijke fanfare St. Cecilia te Duffel, Symfonisch Jeugdorkest van de Academie Muziek te Heist op den Berg, Aurelianus Dixie Band, ... om er maar enkele te noemen.

In het verleden was hij ook muzikant bij:
principal euphonium en Bas sib bij Brass Band Euterpe te Merchtem, 2° Bariton bij Brass Band Heist te Heist op den Berg, De Eendracht en De Trouwe Vrienden te Itegem, Koninklijke fanfare St. Cecilia te Booischot, Koninklijke fanfare de Berthoutzonen te Hallaar, Kempisch Jeugdfanfare Orkest te Herentout, Concertband Lier, enz.


Sinds 2008 is Luc Hermans onderkapelmeester van de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie.


Sinds 2010 is hij onderdirigent bij de Koninklijke fanfare Eendracht Maakt Macht te Hulshout en een waardige rechterhand van dirigent Michel Seykens.